maandag 28 september 2015

“Wij verkopen nachtrust..”: Hoe ‘eng’ is je notaris eigenlijk?


We hebben het echt gezegd: “Wij verkopen nachtrust”. En dat is ook zo.

In een wereld als die van vandaag zijn er zoveel zaken die vragen om een heldere benadering en het duidelijk vastleggen ervan, dat de wereld van de notaris veelzijdiger en breder is dan ooit. En harder nodig, blijkt vaak.
De horrorverhalen van familiaire ruzies of geschillen tussen ondernemers zijn dagelijks aan de orde en als ondernemer, familielid of geliefde wil je dat soort situaties voorkomen.
Het goed geregeld hebben van je zaken geeft daarom een enorme rust, of dit nu zakelijk of privé betreft.

Toch ervaren veel mensen een flinke drempel om in contact te komen met een notaris. We spreken iedere dag met veel mensen met allemaal een andere achtergrond, leeftijd of vraag en daarbij horen we vaak angsten of terughoudendheid die we graag een beetje wegnemen.
In dit artikel daarom de 3 meest gehoorde opmerkingen over De Notaris én natuurlijk onze reactie:

1.     Ik weet er zelf niet zoveel van, dus moet ik er maar op vertrouwen dat het allemaal klopt wat je zegt…
We begrijpen wat je bedoelt. Vaak kom je bij een notaris voor het regelen van zaken waar je zelf niet (helemaal) in thuis bent. Of dit nu het kopen van een huis is, het vastleggen van een testament of erfenis, of het beschermen van je bedrijf; je bent nu eenmaal geen materiedeskundige op elk vlak.
Kies daarom voor een notaris waarbij je een goed gevoel hebt en durf vragen te stellen en om nadere uitleg te vragen. Laat de notaris de tijd nemen om je in begrijpelijke taal uit te leggen waar het om draait.



2.     Als ik voor je deur sta, is mijn portemonnee al leeg.
Misschien is dit wel de meest gehoorde drempel. De diensten van een notaris kosten geld. Door de jaren heen is echter het gevoel ontstaan dat zelfs een belletje naar de notaris je geld kost en dat is niet waar.
Bij Huijbregts Notarissen geven we je zelfs de ruimte om vrijblijvend in een kort gesprek gratis je vragen te stellen: Een gesprek van 30 minuten kost je dus niets.
Plan dus gerust eens een gesprek in en leg je twijfels of vragen bij ons neer. We informeren je graag over de te nemen stappen.


3.     Eerst hoor ik bedrag X, maar als ik klaar blijkt het me ineens veel meer te kosten.
Ook hier horen we vaak veel angsten over: Mensen die in het verleden met een scherpe prijs gelokt zijn, maar uiteindelijk te maken krijgen met veel hogere kosten doordat extra’s zich opstapelen.
Afhankelijk van wat je vraag en opdracht aan ons is, geven we je een eerlijk beeld van de kosten of eventuele vermeerderingen. Het is ook de taak van de notaris om je alert te maken op elementen van je vraag waar je mogelijk nog nooit over hebt nagedacht.
Zo kun je bij een samenlevingscontract te maken krijgen met niet-standaard bepalingen omdat jullie situatie nu eenmaal anders is dan gemiddeld.
Onze notarissen informeren je direct over de consequenties zodat je goed geïnformeerd je keuze kunt maken. Zo sta je bij ons nooit voor een verrassing.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten