maandag 20 maart 2017

(In korte tijd) een club beginnen; waarom nu?



Met het aantrekken van de economie zien we in allerlei gebieden weer volop beweging. De huizenmarkt trekt aan, maar ook sportverenigingen en business clubs zien weer volop groei. De afgelopen tijd is het opzetten van nieuwe clubs, in welke samenhang dan ook, dus razend populair.

Zeker wanneer we praten over clubs met een zakelijk, commercieel karakter (zoals businessclubs, ontbijtsessies of samenwerkingsverbanden rondom netwerken) ontwikkelen deze verenigingen zich snel en willen ze snel schakelen en inspelen op kansen.

Tijd om de voordelen en belangrijke zaken rondom het oprichten van zakelijke clubs en verenigingen te belichten.


Een netwerk samenbrengen
Er zijn al tal van businessclubs actief in vrijwel elke regio van Nederland. Misschien ben je als ondernemer al wel aangesloten bij 1 of meer businessclubs.
Toch worden er nog steeds nieuwe businessclubs gestart, vaak rondom een specifieke branche of een ander gemeenschappelijk doel of gemeenschappelijke insteek.

Wanneer een (specifiek) netwerk elkaar vindt, kan dat niet alleen de standaard commerciële voordelen bieden, maar ook een bron van inspiratie, kennis en passie bieden!



Iets ‘goeds’ doen met je tijd
Veel clubs (sport- en business-) vinden elkaar steeds meer! Met name het regionale karakter van clubs zorgen ervoor dat zaken en bijvoorbeeld sport of recreatie elkaar steeds meer ondersteunen. Sponsoring heeft financiële voordelen voor vrijwel elke organisatie (en de vereniging natuurlijk) en werkt een grote goodwill in de hand.

Daarnaast vinden werknemers en directie in Nederland het steeds belangrijker om meer te doen voor de samenleving; er moet meer zijn dan alleen maar werk en geld verdienen. Dat gevoel van een bijdrage leveren, kan prima hand in hand met interessante contacten en het nastreven van gemeenschappelijke doelen.


Aandacht voor de samenleving
Direct daaraan verbonden is het tonen van maatschappelijke betrokkenheid. Ook bij Huijbregts hechten we daar bijvoorbeeld waarde aan. Veel verenigingen kunnen wel een handje hulp gebruiken.

Of je organisatie nu ‘groen’ is, MVO (maatschappelijk verantwoord ondernemen) hoog in het vaandel heeft staan of bijvoorbeeld veel aandacht heeft voor diversiteit in hun werknemersgroep… gelukkig hebben we steeds meer oog voor de samenleving en onze verantwoordelijkheden daarin.
Ook niet verkeerd: Het imago van je bedrijf wordt voor potentiële klanten steeds belangrijker bij de keuze voor een leverancier of partner. Het steunen van goede doelen of de bijdrage aan een (lokaal) initiatief heeft daar vanzelfsprekend een positief effect op.


Een vereniging of club opstarten.. hoe doe je dat?
Welke beweegredenen je ook hebt, aan het opstarten van een vereniging of club zijn nog steeds heel wat handelingen verbonden. Onze adviseurs helpen graag en kunnen je in detail vertellen en ondersteunen bij dit proces.





donderdag 9 maart 2017

Executieveilingen; hoe gaat zoiets in zijn werk?


Het zijn niet de leukste dingen om mee geconfronteerd te worden. Bij een executieveiling vindt een gedwongen verkoop plaats van bijvoorbeeld een huis.
Natuurlijk gebeurt dat niet zomaar en is er veel voorafgegaan aan het moment dat echt wordt overgegaan tot een executieverkoop.


Wanneer wordt er voor executieverkoop gekozen?
Een verkoop/veiling als dit wordt altijd aangezwengeld door een schuldeiser, zoals bijvoorbeeld een hypotheekverstrekker. Die heeft jouw huis als onderpand voor het geld dat hij heeft geleend. Wanneer je niet langer je schulden kunt betalen, kan uiteindelijk een schuldeiser dwingen tot een executieverkoop.


Hoe kom je in zo’n situatie?
Een situatie als deze ontstaat natuurlijk niet zomaar. Toch zijn er verschillende oorzaken die kunnen zorgen voor betalingsproblemen; van het langdurig verliezen van je baan, tot een echtscheiding, of van faillissement van je bedrijf tot langdurige ziekte.

Dat kan iedereen overkomen, maar je komt niet zomaar in je problemen. Met spaargeld of een zuinigere leefstijl kom je vaak al een eind.
Daarnaast leiden betalingsproblemen niet zomaar tot een verkoop.



Hoe gaat zo’n veiling in zijn werk?
Bij een veiling ben jij niet degene die je woning verkoopt, sterker nog; daar blijf je buiten. Dat is ook zo’n nadelig aspect van de situatie. Doordat het om een gedwongen verkoop gaat, is de verkoopprijs vaak ook een stuk lager dan wat je normaal in de markt zou kunnen krijgen.

Een notaris krijgt van de schuldeiser de opdracht om het huis ter veiling aan te bieden. Dat is vaak erg publiekelijk, omdat iedereen de kans moet hebben hierop te reageren.

Tijdens de veiling krijgen alle aanwezigen kans om vragen te stellen. De notaris weet inhoudelijk vaak echter niet veel of deelt niet.

Na een vragenronde begint het spel van het bieden, waarbij in kleine stappen vanaf het startbod naar een prijs wordt toegewerkt.

Een koop is vaak ook direct definitief; je nieuwe huis via de veiling kopen is dus ook zelden voor particulieren aan de orde en vaak geen goed idee; je hebt te weinig informatie.
Door die risico’s en de handelaren die een groot deel van de verkopen afhandelt, liggen prijzen rond de 70% van de marktwaarde.


Wat voor rol speelt Huijbregts Notarissen in zo’n veiling?
Het liefste helpen we mensen met hun geldzaken en komt niemand ooit in de situatie een huis op deze manier te moeten verkopen.

Huijbregts Notarissen & Adviseurs heeft een speciale afdeling voor veilingen. Deze afdeling verzorgt openbare verkopen voor diverse opdrachtgevers in de gehele regio. Je kunt bij ons terecht voor zowel executieveilingen en vrijwillige veilingen als openbare inschrijvingen.



Meer weten over dit onderwerp?
Vraag vrijblijvend om informatie of maak eenvoudig een afspraak met onze professionals op dit vlak!


woensdag 1 maart 2017

Notariële en financiële zaken regelen in 2017

We zijn inmiddels behoorlijk gewend aan de digitale wereld waarin wij leven. We schreven dus eerder ook al over de rol van online informatie en wat je zelf eigenlijk allemaal al kunt doen.
In dit artikel kijken we iets meer vanuit onze rol als notariaat en adviseur en hoe we vorm (kunnen) geven aan die rol. Natuurlijk ook; wat betekent dat voor jou?


1.     Online notaris, offline notaris en alles daar tussenin
Als je in contact komt of moet komen met een notaris, is dat vaak rondom onderwerpen waar je je niet dagelijks mee bezig houdt.
Je zit niet erg in de materie en gaat dus op zoek naar informatie, vanzelfsprekend!

In deze tijd kun je veel van die informatie online vinden en je dus al goed inlezen in de materie. Prettig, want wanneer het echt tot handelen komt, weet je zelf al veel meer waarover je praat.
Naast Google informeren veel (lokale) notariskantoren of adviseurs, kantoren die je misschien al wel kent, ook graag over de onderwerpen.

Websites
Sommige websites van kantoren zoals Huijbregts Notarissen informeren je inmiddels breder dan het online visitekaartje dat vertelt waar je een kantoor vindt en waar ze voor staan.
Zo lees je bijvoorbeeld meer over de diensten die ze leveren, maar kun je ook online kennis maken met de teamleden die voor je klaar staan.




Blogs
In blogs worden per artikel specifieke onderwerpen of vraagstukken uitgelicht, zoals de blogs die wij elke maand publiceren. In een notendop delen we informatie rondom een specifiek thema, een actualiteit of een vraag die we regelmatig van onze cliënten horen.


Vlogs
Het Internet zou het Internet niet zijn als het niet continu zou ontwikkelen. Vlogs zijn helaas de afgelopen periode negatief in het nieuws gekomen (treitervloggers..) maar wordt ook door bedrijven als dat van ons ingezet om op een behapbare manier middels video kort en goed informatie te kunnen geven over een onderwerp. Zo deden we dat zelf bijvoorbeeld eerder al over het levenstestament in dit vlog.




2.     De kritische noot
We willen daar toch graag een noot aan toevoegen. Online informatie is breed bezaaid maar ook ongecontroleerd. Dat betekent dat informatie die wordt gegeven niet per definitief juist, actueel of op jouw situatie van toepassing is! Die beoordeling is soms moeilijk te maken, zeker als je informatie leest over een onderwerp waar je zelf niet erg in thuis bent.
Ga dus nooit blind van online informatie uit!


3.     Advies op maat; het voordeel van persoonlijk contact
 Het is natuurlijk geen verrassing dat wij graag met mensen zelf in contact komen. Zo hebben we niet alleen direct de kans om vragen of twijfels te beantwoorden en weg te nemen; we kunnen ook in detail bekijken welke informatie en zaken wel of niet van toepassing zijn.

Zo krijg je een oplossing op maat die past bij je precieze situatie, maar ook een oplossing die voldoende, maar niet overbodig dekt waar je naar op zoek bent.


We komen graag met je in contact.
Welke informatie je ook zoekt en welke weg je ook het beste past; uiteindelijk ontvangen we je graag op ons kantoor tijdens een afspraak of tijdens ons gratis inloopspreekuur.

Graag tot ziens!