woensdag 1 maart 2017

Notariële en financiële zaken regelen in 2017

We zijn inmiddels behoorlijk gewend aan de digitale wereld waarin wij leven. We schreven dus eerder ook al over de rol van online informatie en wat je zelf eigenlijk allemaal al kunt doen.
In dit artikel kijken we iets meer vanuit onze rol als notariaat en adviseur en hoe we vorm (kunnen) geven aan die rol. Natuurlijk ook; wat betekent dat voor jou?


1.     Online notaris, offline notaris en alles daar tussenin
Als je in contact komt of moet komen met een notaris, is dat vaak rondom onderwerpen waar je je niet dagelijks mee bezig houdt.
Je zit niet erg in de materie en gaat dus op zoek naar informatie, vanzelfsprekend!

In deze tijd kun je veel van die informatie online vinden en je dus al goed inlezen in de materie. Prettig, want wanneer het echt tot handelen komt, weet je zelf al veel meer waarover je praat.
Naast Google informeren veel (lokale) notariskantoren of adviseurs, kantoren die je misschien al wel kent, ook graag over de onderwerpen.

Websites
Sommige websites van kantoren zoals Huijbregts Notarissen informeren je inmiddels breder dan het online visitekaartje dat vertelt waar je een kantoor vindt en waar ze voor staan.
Zo lees je bijvoorbeeld meer over de diensten die ze leveren, maar kun je ook online kennis maken met de teamleden die voor je klaar staan.




Blogs
In blogs worden per artikel specifieke onderwerpen of vraagstukken uitgelicht, zoals de blogs die wij elke maand publiceren. In een notendop delen we informatie rondom een specifiek thema, een actualiteit of een vraag die we regelmatig van onze cliënten horen.


Vlogs
Het Internet zou het Internet niet zijn als het niet continu zou ontwikkelen. Vlogs zijn helaas de afgelopen periode negatief in het nieuws gekomen (treitervloggers..) maar wordt ook door bedrijven als dat van ons ingezet om op een behapbare manier middels video kort en goed informatie te kunnen geven over een onderwerp. Zo deden we dat zelf bijvoorbeeld eerder al over het levenstestament in dit vlog.




2.     De kritische noot
We willen daar toch graag een noot aan toevoegen. Online informatie is breed bezaaid maar ook ongecontroleerd. Dat betekent dat informatie die wordt gegeven niet per definitief juist, actueel of op jouw situatie van toepassing is! Die beoordeling is soms moeilijk te maken, zeker als je informatie leest over een onderwerp waar je zelf niet erg in thuis bent.
Ga dus nooit blind van online informatie uit!


3.     Advies op maat; het voordeel van persoonlijk contact
 Het is natuurlijk geen verrassing dat wij graag met mensen zelf in contact komen. Zo hebben we niet alleen direct de kans om vragen of twijfels te beantwoorden en weg te nemen; we kunnen ook in detail bekijken welke informatie en zaken wel of niet van toepassing zijn.

Zo krijg je een oplossing op maat die past bij je precieze situatie, maar ook een oplossing die voldoende, maar niet overbodig dekt waar je naar op zoek bent.


We komen graag met je in contact.
Welke informatie je ook zoekt en welke weg je ook het beste past; uiteindelijk ontvangen we je graag op ons kantoor tijdens een afspraak of tijdens ons gratis inloopspreekuur.

Graag tot ziens!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten