maandag 10 februari 2020

Must-see! “Theatercollege: Voorkom ruzie bij de kist”



Een overlijden is altijd een heel beladen onderwerp wat boordevol emoties zit. Wat initieel overheerst is het verdriet en het verlies. Maar al snel, soms zelfs al voorafgaand aan een overlijden, krijg je te maken met heel wat praktische zaken. Zaken die soms niet het beste in de mens naar boven haalt. Zaken die moeilijke vragen opwerpt of relaties op spanning zet. Zaken waar je soms helemaal niet aan wilt denken.

Dat een beladen en lastig onderwerp ook heel belangrijk is EN met een stuk ontspanning kan worden besproken, bewijst prof. Dr. Bernard Schols in zijn theatercollege. Met een prettige dosis humor en op onderhoudende wijze komen belangrijke zaken aan bod. U bent van harte uitgenodigd voor dit gratis, sprankelende en tegelijkertijd leerzame theatercollege!


Ruzie over de erfenis voorkomen
Ondanks het lastige onderwerp, staan we in dit theatercollege stil bij de helaas veelvoorkomende ruzies die ontstaan zodra het om de erfenis gaat. Sommige ouderen delen op voorhand al zorgen en regelen graag zoveel mogelijk zelf om ruzie te voorkomen; maar hoe doe je dat? En kun je ruzie echt voorkomen?


De belastingdienst
Eerlijk is eerlijk; het idee dat de Belastingdienst er bij je overlijden vandoor gaat met (een deel van) de erfenis is voor niemand een prettig idee. Dus hoe voorkom je dat en maak je de beste keuzes om te zorgen dat anderen (dan de Belastingdienst) kunnen genieten van de erfenis?


Schenken en erven
Schenken en erven lijkt misschien een heel erg “straight-forward” onderwerp, maar is het eigenlijk zelden. Want wat als je bepaalde kinderen wilt onterven of juist wilt bevoordelen?  Of misschien dat je voorwaarden aan een schenking wilt verbinden; kan dat en zo ja… hoe dan?
En aan wie mag je eigenlijk belastingvrij iets schenken bij leven?


Testament
Ook al weten we misschien best dat een testament echt niet alleen slim is als je veel vermogen hebt, toch lijkt het voor velen, zelfs ouderen, vaak een ver-van-mijn-bed-show.
Maar ook wanneer je al weleens een testament hebt opgezet, verandert je leven, je relaties en je situatie dermate dat het heel goed kan zijn dat je testament wel een update kan gebruiken.
Wanneer moet je nou bij uitstek nadenken over een update, hoe pak je dat aan en hoe check je wat je hebt vastgelegd (of niet)?


Levenstestament
Het levenstestament is misschien wel populair, maar vaak werpt het ook veel vragen op die mensen niet direct stellen als ze nog in een oriënterende fase zijn.


Gratis aanmelden voor het theatercollege “voorkom ruzie bij de kist”
Op onze uitnodiging geeft prof. Mr. Dr. Bernard Schols dit theatercollege op zondag 1 maart bij Theater aan de Parade in ’s-Hertogenbosch.
Deelname is gratis en je bent dus ook van harte uitgenodigd voor deze middag.

Alle details over tijd, locatie en inhoud/programma vind je online op deze pagina. Natuurlijk kun je ook direct aanmelden.  We bevelen deze middag van harte bij u aan!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten